MY Serisi Katı Yakıtlı Kazan Özellikleri
My22 Kat Kaloriferi Kazanı, Halk arasında Kömürlü Kat Kaloriferi Kazanı da denilen kalorifer sistemlerdendir. Önden manuel yüklemeli kalorifer kazanıdır. Yalıtımlı olup bodrum garaj balkon gibi yerlerde kullanılabilmektedir. Ayrıca tesisat aracılığıyla bağlı olduğu radyatörleri de ısıtır. Dolayısıyla Kalorifer kazanı ile diğer odaları da ısıtmak mümkün olmaktadır.
My22 Kalorifer kazanı 22.000 kcal/h ile 45.000 kcal/h arasında 4 farklı kapasitede üretilmektedir.
Aşağıda bulunan videomuzu tıklayarak MY serisi kömürlü kazan ile ilgili ayrıntılı bilgiler ulaşabilirsiniz
My serisi kazanlar; yalıtımlı kazanlar olup bodrum garaj balkon gibi yerlere yerleştirilebildiği gibi, küçük hacim ve zarif tasarımıyla evin içerisinde de rahatlıkla kullanılabilmektedir . Eğer kazanı bu şekilde bodrum balkon garaj gibi ısıtılmayacak mekanlara koyacaksanız balkondan veya bodrumdan geçen borularınızı yalıtmanızı tavsiye ederiz. Bu şekilde bodrumdan geçen borularınızı yalıtmazsanız kazanda ısıttığınız suyu daha radyatörlere girmeden soğutursunuz ve radyatörlerden aldığınız ısı miktarını düşürürsünüz.
Örneğin 600 lük seri ortalama bir radyatörde su sıcaklığı 90 derece girip 70 derece çıktığını düşünelim. Bu durumda radyatörden yaklaşık 2000 kcal/h ısı alınırken aynı radyatöre su biraz soğuyarak 70 derece girip 50 derece çıkarsa alacağınız ısı yaklaşık 1400 kcal/h lere kadar düşecektir.
Bu durum ısınma problemine neden olduğu gibi yakıt sarfiyatınızda fazlasıyla arttıracaktır.
Kalorifer kazanlarında ayrıca sirkülasyon pompası ve açık imbisat tankı kullanmanız gerekmektedir. Çünkü katı yakıtlı sistemlerde olası elektrik kesintilerinde pompanın durması halinde, yanmanın bir anda kesilmesi mümkün olmayacaktır. Kapalı imbisat tankı, başka bir deyişle kapalı genleşme depolarının kullanımları çok güvenli olmaz. Açık imbisat tankının yanı sıra ayrıca emniyet ventili de kullanabilirsiniz. Ama açık imbisat tankı şart! Ayrıca Soba yandığı sürece sıcak kullanım suyunuzda olsun istiyorsanız opsiyonel olarak eşanjör yada boyler bağlama imkanınızda vardır kalorifer kazanlarına.
Şimdi ana başlıklar halinde MY serisi kazanların piyasadaki diğer kazanlara göre avantajlarını inceleyelim isterseniz.
Avantajları arasında ilk göze çarpan ebatları. Biliyorsunuz teknoloji çok hızlı ilerliyor şu an dünyamızda. En küçük ebatla en yüksek verimi ve gücü yakalayabilen cihazlar daha çok tercih edilmekte. My serisi kazanlarımız bünyesinde barındırdığı teknoloji sayesinde küçük boyutlarına rağmen çok büyük ısıtma kapasitelerine ulaşabilmektedir.
Küçük boyutlarının bir çok avantajı bulunmaktadır. Eski nesil hantal ve büyük kazanları ağırlığı ve ebatları yüzünden kırsal kesimlerde yaylalara ve apartman dairelerinde üst katlara çıkarmak çok ama çok zordu. Bu durum yeni nesil my serisi kazanlarımızda değişti. Şimdi üst katlara yada yayla evlerine çok daha rahat montaj yapılabilmekte.
Küçük ebatlarına rağmen barındırdığı geniş yükleme kapağı size yakacak çeşitliliğini arttırma imkanı tanıyor. Kömür, kozalak , odun, Tezek gibi coğrafi şartlarda bir çok yakacak kullanabilirsiniz my serisi kazanlarımızda.
En büyük farkı Kazanlarımızda özel tasarım çanak ızgara kullanmamız. Piyasadaki bir çok kazan markasının kullandığı gibi düz ızgara kullanmak yerine özel tasarım çanak ızgara kullanmaktayız kazanlarımızda. Bu da bize daha küçük ebatlarda daha fazla güç sağlama imkanı veriyor. Dikkat ederseniz düz ızgaralarda yanan kömürle yan cidarların temas yüzeyi çok düşükken; özel tasarım çanak ızgaralarımızda yanan kömürün ızgarayla ve dolayısıyla yan yüzeylerle temas alanını arttırarak çok daha fazla ısı transferi yapabilmekteyiz kalorifer suyuna. Haliyle bu durum size hantal kazanlar yerine ileri teknoloji daha zarif ve küçük boyutlu kazanlar sunabilme imkanı veriyor bizlere.
Yine kazanlarımızda isteğe bağlı olarak mekanik yada dijital kumanda panosu kullanma imkanımız bulunmaktadır.
Kazanlarımızda bulunan perde kapak sistemimiz sayesinde kazan yanarken kömür atmanız gerektiği durumlarda ana kapağı açtığınız zaman dumanın içeri dolmasına izin vermez.
Geniş yükleme kapağı sayesinde bir çok kazanda olduğu gibi yakacak ayrımı yapmaz. Odun, kömür, kozalak, tezek gibi bir çok çeşit yakacağı kullanabilirsiniz.
Kollu eleme ve devirme sistemi sayesinde çok pratik bir şekilde yanmış olan yakıt külünü rahatlıkla eleyerek ve ızgara çekmecesine boşaltarak yanma işlemini uzun süre devam ettirebilirsiniz.
Yine termostata bağlı olarak fan veya klape sistemi ile baca durumunuza göre yakıt sarfiyatınızı minimumda tutabilme imkanı tanır.
Atık baca gazından maksimum fayda sağlayabilmeniz için alev kıran bafıl sistemi ile bacadan attığınız gaz sıcaklığını minimuma düşürerek kalorifer suyunuza daha fazla ısı transferi sağlar.
Temizliği çok kolaydır. Biliyorsunuz borulu kazanlarda fırça boruların arka yüzeylerine ulaşamadığı için genelde borular arka taraflarından çabuk deliniyor. Oysa bafıllı kazanlarımızda gelberi ile çok ama çok kolay bir şekilde temizlik işlemini yapabileceğiniz için kazanın kullanım ömrüde uzamaktadır.
Kazan bakın da daha geniş bilgi alabilirmiyiz
Merhaba;
Katı yakıtlı kazan hakkında sormak istediğiniz bir şey varsa 0 332 234 24 99 nolu telefondan ulaşabilirsiniz.
selam . Abi bu soba kombili tesisata takılabilir mi
Merhaba;
Bu katı yakıtlı kazan kombi tesisatına da bağlanabilir. İsterseniz araya vanalar koyarak kombi ve kazanı dönüşümlü de kullanabilirsiniz. Yanlız böyle bir sistem kuracaksanız kazanı kullanacağınız zaman kesinlikle kazanın vanalarını kapalı unutmamanız gerekir.
Size nasıl ulaşılır
Merhaba ;
0 332 234 24 99 nolu telefondan ulaşabilirsiniz.
Ben kat kaloriferi sobasi alacagim ama çok takip ediyorum herkes ayri ayri yorumlar yapiyo.kafam karişti.16 metre petek manuel odun ve kömür yakacagim.yapilan malzemenin ince sacdan oldugunu söylüyorlar ısiyi dısarı tez verir yani cok odun veya kömur yakarsin diyorlar.aradigim ozelliklerden birtanesi de odun atma haznesi yani kalin tomruk odunlari rahat atabileyim yardimci olurssniz sevinirim.4.metre yükseklikte garaja koyacagim.ondan sonra dublek dairemi ısıtacak.yeriniz nerde bilgi bekliyorum.
Merhaba;
600 lük 16 metretül radyatör için yaklaşık 35.000 kcal/h lik bir kazan almanız gerekir. Kapasite düşük olursa ısıtamaz, gereğinden fazla olursada yakıtı fazla yakarsınız. o yüzden kat kaloriferi seçiminde optimum noktayı bulmak gerekir. Sadece odun yakacaksanız kalori değeri düşük olduğundan bir tık daha büyük kazan seçebilirsiniz. İnce yada kalın sacdan yapılmasının yakıtın az yada çok yakılmasıyla ilgisi yoktur. Kazanda ısıttığınız suyu en az ısı kaybıyla radyatörlere ulaştırmanız ve evinizin ısı yalıtım durumu belirleyicidir yakıt tüketiminde.
Cihazlar kaç Watt’lık bir enerji tüketimi sarfediyor?
Merhaba ;
Katı yakıtlı kat kaloriferlerinde elektrik tüketimi pompada olmaktadır ve bu kapasitede genelde 25/6 yada 25/7 sirkülasyon pompası kullanılmaktadır. Onlar da yaklaşık 1,2 Amper çekiyorlar. Yani yaklaşık 100 watt kadar bir elektrik tüketimleri olur.
İyi günler,85 mtkare prefabrik ev için 7 metretul petek taktırdım ,20000 kalorilik Kazan yetermi? Hem ısınma hem banyo için kazan kurulumu için hangi parçaları almam gerek?
Merhaba ; 7 metretül petek için 14.000 kcal/h ısıl yükünüz var. My 22 modeli kat kaloriferi işinizi görecektir. Mail adresinize yazılı teklif olarak gönderelim.
somineli kuzine kati yakitli kalorifer sobasi
Merhaba Ben erdal 110m Kate daire icin kaclik yeterli fiyatini ogrenebilirmiyiz aydin didimde tads daha yakinlarinda bayiniz varmi
Merhaba;
Daireniz için 22.000 kcal/h lik katı yakıtlı kat kaloriferi yeterli olacaktır. Sirkülasyon pompası, açık imbisat tankı nakliye bilgilerinin de ilave edildiği fiyat teklifimiz mail adresinize gönderilmiştir. Firmamıza gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederiz.
Merhaba 2000 m kare fabrika yerim var burayı ısıtmak nasıl bir ürün tavsiye edersiniz ekonomik olması için elektriklemi daha uygun olur sıvı yakıtımı katı yakıtımı yerim Elazığ’da şu an inşaat aşamasında yapımı devam ediyor saygılarımla bilgi verirseniz sevinirim
Merhaba ; 2000 m2 fabrika ısıtma için eğer tavan yüksekliği çok yüksek değil ise yaklaşık 6 metre civarı ise doğalgazlı Sıcak Hava Üreteçleri uygun olur.
Yaklaşık 6 metreden daha yüksekse radyant yine doğalgazlı yada lpg yakıtlı radyant ısıtıcı uygun olur.
Eğer doğalgazınız yok ise katı yakıtlı sıcak hava üreteci de işinizi görür. Odun ve kömür yakarak içeriye aksiyel fan ile sıcak hava üflenerek sıcaklığın tavanda birikmesi bir nebze önlenebilir.
Yazıda bulunan linkler ile ürünleri inceleyebilirsiniz.
Yine aşağıdaki linler ile ürünlere ait youtube videolarını inceleyebilirsiniz.
Fabrika ısıtılması için Sıcak hava üreteci mi radyant ısıtıcı mı? : https://www.youtube.com/watch?v=-yqFbTt-1eo&t
Cafe ve fabrika ısıtılması için sıcak hava üreteçleri : https://www.youtube.com/watch?v=YX_I6fDJCsE
Açık alanların ve yüksek tavanlı yerlerin ısıtılması için seramik radyant ısıtıcılar : https://www.youtube.com/watch?v=9aY3VDwk6nc
Doğalgazın olmadığı yerlerde fabrika ve büyük alanlı atölyelerin ısıtılması için katı yakıtlı sıcak hava üreteçleri : https://www.youtube.com/watch?v=L2My9G3lsds